Pup begeleiding

Pup consultatie bureau

 

Als baasje van een jonge hond bent u druk met opvoeding en verzorging van uw nieuwe huisvriend. Een jong dier vraagt extra aandacht en waarschijnlijk krijgt u uit de omgeving tientallen tips mee om uw hond de beste start te geven die er maar bestaat. Ook als ervaren hondenbezitter kunt u voor vragen komen te staan want iedere hond heeft toch weer zijn eigen eigenaardigheden. Ook zijn er wisselende inzichten over de opvoeding van de hond in de loop van de jaren.
 
Ons puppy consultatiebureau is in het leven geroepen omdat we regelmatig merkten dat zowel onervaren als ervaren hondeneigenaren behoefte hadden aan wat reflectie over de gezondheid en de opvoeding van hun pup.
In eerste instantie krijgt uw pup op 9 en 12 weken de kleine- resp. grote cocktailenting. Dan wordt hij of zij door de dierenarts nagekeken. U ontvangt bij uw eerste bezoek met uw nieuwe pup het puppy groeiboek. Hierin staat allerlei nuttige informatie over de opvoeding en verzorging van uw pup.
 
Als de pup 4, 6 en 9 maanden oud is kunt u langskomen voor de puppybegeleiding. Dit wordt geleid door enkele van onze zeer ervaren paraveterinair assistentes, Isha, Ilse, Danielle en Tamara. Tijdens een puppyconsult wordt uw pup uitgebreid onderzocht door de assistente en worden allerlei relevante zaken besproken, zoals groei, gewicht, voeding, vacht, gebit en socialisatie / opvoeding. We maken een groeicurve waarbij het gewicht van de pup wordt uitgezet tegen de leeftijd. Hierdoor kunnen we nauwkeurig bekijken of er een optimale ontwikkeling van uw pup plaatsvindt.
 
Het voordeel voor ons is dat op deze manier de hond gedurende zijn of haar eerste levensjaar regelmatig in de kliniek is. Tijdens deze bezoekjes vinden er vooral positieve stimuli plaats. We hopen dat uw hond een bezoekje aan de dierenarts wat minder snel eng zal vinden en dus ontspannen de behandelkamer in zal stappen. Daar kunnen we dan levenslang plezier van hebben!
 
Bij interesse kunt u telefonisch of aan de balie een afspraak maken voor onze puppybegeleiding. We zullen ons uiterste best doen om u en uw hond een goede basis te geven voor een leven lang hondenplezier!