Afbeelding: hond met koffer

Reisadvies Europa

Reisadvies voor uw hond

De hond gaat met u mee naar het buitenland?
Dan is het verplicht de hond ruim tevoren te laten vaccineren tegen rabiës (hondsdolheid), deze vaccinatie op te nemen in een Europees Dierenpaspoort, en de hond te laten chippen.

Daarnaast is het raadzaam voorzorgsmaatregelen te nemen tegen teken, die ziekten kunnen overbrengen op uw hond, en tegen wormen.

Tegen teken adviseren wij u de hond een Scalibor Protectorband® om te doen, of Vectra 3D® te gebruiken. Deze band en/of pipet geven een effectieve bescherming tegen teken en de door die teken overgebrachte ziekten (Babesiose, Ehrlichiose, Rickettsiose). Beide werken ook tegen de zandvlieg, die de ziekte Leishmania overdraagt op de hond, en tegen de stekende muskieten die de larven van de hartworm bij zich dragen.

Doe de band om 2 weken vóór vertrek naar het buitenland. De Scalibor® band werkt 6 maanden lang. De Scalibor® band is veilig voor hond en mens, omdat de werkzame stof zich vanuit de band verspreidt in de vetlaag op de huid, en niet op de vacht zelf achterblijft. Verder is de band waterproof, uw hond mag gerust zwemmen met de band om.

Tegen de in het buitenland voorkomende vossenlintworm, haakworm en hartworm adviseren wij u de hond bij thuiskomst te ontwormen met Milbactor®, en een maand later de behandeling te herhalen. (blijft u langer dan een maand in Zuid-Europa, begin dan na een maand met ontwormen en herhaal dat tot een maand na thuiskomst)

Vanzelfsprekend moet u in de zomermaanden doorgaan met de maandelijkse vlooienbehandeling. 

Kijk voor een volledig overzicht van de invoereisen per land op http://www.licg.nl/wy/praktisch/reizen-en-vakantie.html