Kruisbandoperaties

De meest voorkomende oorzaak van kreupelheid bij grote honden, is het geheel of gedeeltelijk afscheuren van de voorste kruisband.
Al dan niet in combinatie met een beschadigde meniscus. Doordat de kapotte kruisband niet voldoende steun geeft krijg je een instabiel gewricht, dit kan alleen verholpen worden door een operatie. 

Er bestaan diverse technieken om deze operatie uit voeren. In onze kliniek hebben we zeer goede resultaten met de volgende technieken:

Lateral Suture Sytem:
Hierbij word een nylon band aangebracht om het gewricht weer te stabiliseren. Deze methode is vooral geschikt voor honden tot ongeveer 40 kilo. 

TightRope CCL: 
Bij deze methode word er een Kevlarband aangebracht door het dijbeen en scheenbeen. Dit materiaal komt uit de humane chirurgie. Daardoor is dit zeer geschikt voor zware en zeer zware honden tot zelfs boven de 100 kilo.
Meer informatie vind u hier (in het Engels) 

TTA Rapid:
De nieuwste methode om kruisband letsel te behandelen is TTA Rapid (Tuberositas tibiae advancement).
Bij deze methode word er geen nieuwe kruisband aangebracht maar word de stand van de knie veranderd zodat het knie gewricht weer goed funcioneert.
Meer informatie kunt u hier vinden (in het Engels) 

Voor deze operaties moet u rekening houden met een revalidatie van 3 tot 4 maanden. In deze revalidatieperiode begeleiden wij en onze fysiotherapeute u en uw hond.

Mocht u meer informatie willen over deze ingrepen dan kan u contact opnemen met onze kliniek. 
 

Afbeelding: TTA
TTA rapid