Tandheelkunde

De locatie in Nijverdal is speciaal ingericht om behandelingen aan het gebit van honden, katten en knaagdieren  uit te kunnen voeren.

Zo beschikken we over een digitaal röntgensysteem noodzakelijk voor het maken van een goede inventarisatie van de toestand van alle gebitselementen.
Ook is apparatuur aanwezig om het gebit te reinigen, (chirurgische) extracties uit te voeren, wortelkanaalbehandelingen uit te voeren en cariës te behandelen. Al deze handelingen worden uitgevoerd onder algehele narcose door middel van inhalatieanaesthesie zodat de dieren minimaal belast worden en veilig en pijnloos de behandeling kunnen doorstaan.

Ons personeel wordt continu bijgeschoold zodat gebruik kan worden gemaakt van de allernieuwste kennis op het gebied van tandheelkunde bij huisdieren. Elk jaar in februari schenken we extra aandacht aan het gebit tijdens de landelijke actie  ‘de maand van het gebit’. In deze maand voeren we gratis gebitscontroles uit. Ook de preventieve gebitsverzorging heeft alle aandacht.  Onze medewerkers kunnen u helpen bij  de thuisverzorging van het gebit van uw huisdier. We beschikken daarvoor over een ruim assortiment producten voor gebitsreiniging en we kunnen u door middel van poetsinstructies wegwijs maken.

Afbeelding: tandheelkunde