Neem contact opNieuwsbrief
Geplaatst op: 25-4-2014

De Week van het huisdier 2014 komt eraan!

Van 17 tot en met 25 mei 2014 wordt de jaarlijkse Week van het Huisdier weer georganiseerd. Het thema is het Voorkomen van impulsaanschaf van huisdieren. Week van het Huisdier 2014

Een huisdier hebben is ontzettend leuk. Vooral als dat dier goed bij jou en je situatie past. Dan is zo'n dier echt een aanvulling op je leven en iets om gelukkig van te worden.

Helaas worden huisdieren nog te vaak in een opwelling gekocht. Omdat ze er schattig uitzien, omdat de kinderen er al zo lang om vragen, omdat ze gratis worden aangeboden of omdat bekenden er ook een hebben. Maar zo'n snelle beslissing levert vaak problemen op. Wie niet voldoende over zijn huisdier weet, kan er immers niet goed voor zorgen. En soms blijkt een huisdier heel anders te zijn dan men van tevoren dacht.

Zo’n impulsaankoop loopt dan ook lang niet altijd goed af. Elk jaar belanden vele honden, katten, konijnen en andere huisdieren in het asiel omdat ze ‘tegenvallen’ of niet meer passen in het leefschema van de eigenaar. Of overlijden dieren door gebrek aan juiste verzorging en voeding.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wie aan een huisdier begint, doet dat immers om er veel plezier van te hebben. Met een beetje voorbereiding is de kans dat de aanschaf een succes wordt, aanzienlijk groter.

Bron: www.licg.nl