Geplaatst op: 15-9-2016

Gratis ACTH-bepaling bij paarden van 1 september t/m 31 oktober 2016

Van 1 september t/m 31 oktober is het mogelijk  uw paard gratis* te laten testen op PPID.
PPID wordt veroorzaakt door een storing in de hormoonafgifte in de hypofyse en kan onder andere hoefbevangenheid, vermagering, verminderd presteren en vachtveranderingen veroorzaken. We zien PPID vaker bij paarden en pony’s die ouder zijn dan 15 jaar, maar het kan ook bij jongere paarden al voorkomen. Het is daarom verstandig dieren die hoefbevangen worden zonder duidelijke aanleiding, of andere verschijnselen vertonen die kunnen wijzen op PPID, hierop te laten testen bij GD.

Gratis bloedtest in de maanden september en oktober

Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak. Vanaf 1 september t/m 31 oktober 2016 is het mogelijk bloed af te laten nemen voor een gratis* ACTH-bepaling!

Het belang van hertesten

PPID is met de juiste behandeling en medicatie goed onder controle te houden, maar is niet te genezen. Na verloop van tijd zal de aandoening verergeren, waardoor een aanpassing in de behandeling tegen PPID nodig is. Advies is om paarden 2-4 maal per jaar zowel klinisch als met een bloedonderzoek te controleren, waarvan tenminste één keer in de periode augustus t/m oktober.

Voor meer info kijk op www.ppidbijpaarden.nl, of neem contact op met de praktijk!

* De onderzoekskosten zijn gratis. De overige dierenartskosten worden in rekening gebracht.

Afbeelding: PPID paard
PPID bij paarden