Geplaatst op: 11-9-2014

Webinar over PPID (ziekte van Cushing)

Webinar over PPID (ziekte van Cushing)
PPID (voorheen de ziekte van Cushing genoemd) is een eenvoudig te behandelen aandoening waaraan veel paarden lijden. Paarden met deze aandoening kunnen verschillende ziekteverschijnselen laten zien zoals hoefbevangenheid, lange en/of krullerige vacht, verminderd presteren, vermageren en veel plassen en drinken. Vaak worden deze ziekteverschijnselen ten onrechte toegeschreven aan het ‘normale ouder worden.’ 
De specialist vertelt
In samenwerking met dr. Ellen de Graaf-Roelfsema (specialist inwendige ziekten aan de Faculteit Diergeneeskunde) organiseert Boehringer Ingelheim een webinar. In een voor iedereen goed te volgen online-uitzending worden o.a. de oorzaken, ziekteverschijnselen, diagnostiek en behandeling van PPID besproken. Tijdens deze uitzending bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen die naderhand live worden beantwoord. 
Na het volgen van de webinar bent u beter in staat om PPID te herkennen en te behandelen, zodat meer kwaliteit van leven voor paarden met deze ziekte mogelijk is.
De uitzendingen vinden plaats op:
•    woensdag 10 september om 20.30 uur
•    dinsdag 23 september om 20.30 uur
•    donderdag 2 oktober om 20.30 uur. 
Registreer nu!
Voor meer informatie over deze webinars en registreren ga naar www.ppidbijpaarden.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.