Klinische keuring
Klinische keuring
Lees verder
Röntgen keuring
Röntgen keuring
Lees verder
PROK keuring
PROK keuring
Lees verder
Nakomelingen onderzoek
Nakomelingen onderzoek
Lees verder
Röntgenonderzoek aan huis
Röntgenonderzoek aan huis
Lees verder

Keuringen

Dagelijks worden er bij Dierenkliniek Hellendoorn Nijverdal paarden gekeurd.
De bedoeling van een aan- of verkoopkeuring is om een zo grondig en volledig mogelijk veterinair onderzoek van het  paard uit te voeren. Hierdoor kunnen de factoren van veterinaire aard die het functioneren van het paard beïnvloeden, in het gebruik waarvoor het bedoeld is, zo accuraat mogelijk worden vastgesteld. Dit stelt de mogelijk toekomstige koper vervolgens in staat om een zo gefundeerd mogelijke beslissing te maken over de eventuele aankoop van het paard.


Onze kliniek beschikt over de infrastructuur om een onderzoek als hierboven bedoeld zo optimaal mogelijk uit te voeren: er is een Erkend Keuringsdierenarts voor Paarden aanwezig. Naast geavanceerde digitale röntgenapparatuur, echografie-apparatuur en endoscopen hebben we op de kliniek optimale omstandigheden voor een goed klinisch onderzoek. Naast diverse verharde banen, een ruimte die verduisterd kan worden en een harde en zachte cirkel.
 

Voorop staat dat de keuring met de uiterste zorg wordt uitgevoerd om de koper en/of verkoper van een paard een zo eerlijk mogelijk beeld van het paard dat gekeurd wordt te geven en dat aan de verwachtingen die zij ervan hebben in de toekomst kan worden voldaan.

Mogelijkheden:
- klinische keuringen
- röntgenologische keuringen
- PROK keuringen
- hengstonderzoek (KWPN, FPS, NRPS)
- jaarlingenonderzoek KWPN