Afbeelding: ellendoor

Fysiotherapie

Vanuit de dierfysiotherapie en osteopathie wordt uw paard nagezien op de aanwezigheid van eventuele blokkades.

Deze kunnen zich bevinden op het gebied van de wervelkolom, denk aan mobiliteitsproblemen in bekken, rug, nek en kaak.
Op het gebied van de viscera(organen) , denk hierbij aan maagklachten,baarmoeder/eierstokproblemen en klachten na castratie.
Op het gebied van cranio-sacraal( zenuwstelsel) denk hierbij aan veel stuwing in en naar het hoofd.

De klachten kunnen heel divers zijn. Van het staken in het werk(bokken,steigeren), moeite met bepaalde oefeningen, niet na willen geven, schudden met het hoofd, knarsetanden, problemen met aansingelen, zwiepen met de staart, karakter veranderingen, scheef lopen, onregelmatig lopen tot zelfs kreupel lopen toe.

De behandeling  kan bestaan uit: manuele technieken, fasciale technieken, oefentherapie  en dry needle technieken. Na de behandeling krijgt u adviezen mee betreffende de oefeningen die thuis kunt doen en over de training (onbelast aan de longe tot belast onder de man).

Tevens wordt er aandacht besteedt aan het zadel en aan de ruiter. Voor de ruiter bestaat de aanvullende mogelijkheid een afspraak te maken voor de Flexchair. De Flexchair heeft de AWARD gewonnen voor het Horses Product van het jaar 2012. Op de Flexchair kunt U uw eigen balans inzichtelijk maken en trainen om zodoende met uw  paard optimaal en in harmonie  te kunnen presteren.