Afbeelding: henny_maarten

Hoefsmid

Het belang van een goede hoefverzorging voor uw paard en pony.
 
De voeten van uw paard of pony zijn te belangrijk voor de gezondheid en sportieve prestaties om ze in ondeskundige handen te laten vallen.
Wat zou uw dier immers moeten zonder zijn trouwe onderdanen?
 
Dat de conditie van de hoeven belangrijk is voor het welzijn en de gezondheid van paarden en pony's, blijkt wel uit het gegeven dat bij 60% van alle paarden en pony's die hun sportieve carrière moeten beëindigen, orthopedische problemen de oorzaak zijn.
Aandoeningen op het vlak van orthopedie en locomotie (beweging) kunnen we tegenwoordig voor een deel verhelpen met medicijnen, chirurgische ingrepen of bewegingsadviezen.
 
Maar het is nog altijd beter om dergelijke problemen te ondervangen door preventief te werk te gaan.
 
Goede hoefverzorging en een correct beslag zijn daarbij zonder meer essentieel.
Door de hoeven van een paard en pony met grote regelmaat te onderhouden, blijft het dier langer gezond en kunnen zijn sportieve prestaties in positieve zin worden beïnvloed.
 
Door de vele veranderingen in het gebruik van het paard (sport en recreatie) is de combinatie dierenarts en hoefsmid ideaal. Bij problemen kunnen hoefsmid en dierenarts direct met elkaar in overleg. 
 
Rijksgediplomeerd hoefsmid Henny Jansen en gediplomeerd hoefsmid Maarten Abbink hebben zich gespecialiseerd in het begeleiden en het verhelpen van hoef- en been problemen door middel van orthopedisch hoefbeslag. Hij is ook opleidingsbedrijf voor aankomend hoefsmeden.
 
De mogelijheid voor behandeling in de hoefsmederij op de kliniek zijn natuurlijk heel uitgebreid, het is daarom niet mogelijk om alles te noemen.
Enkele regelmatig voorkomende behandelingen:
 
-Holle/losse wand
-Hoefbevangen
-Hoefontsteking
-Hoefkatrolontsteking
-Hoefbeen fractuur-fissuur
-Spat
-Bokhoeven bij veulens en jaarlingen
-Arthrose
-Peesproblemen
-Hoornwand scheuren
 
Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met:
 
06-51852653