Geplaatst op: 5-8-2014

Advies van de dierenarts meest waardevol

Veehouders vinden het advies van de dierenarts het meest waardevol. Dat blijkt uit een onderzoek van Leanne Aantjes, student van Wageningen Universiteit voor het adviseursvakblad V-focus. Aantjes onderzocht in welke mate veehouders de adviezen van hun erfbetreders waardeerden. Aan het uitgebreide onderzoek deden 260 primaire ondernemers in de veehouderij mee.

Maar liefst 91 procent van de veehouders noemt de adviezen van de dierenarts waardevol. Geen enkele veehouder bestempelde de adviezen die hij van zijn dierenarts krijgt als nutteloos. Ook de adviezen van de veevoeradviseur worden hoog gewaardeerd: 90 procent van de primaire ondernemers zegt de adviezen als waardevol te beschouwen, maar een handjevol veehouders noemt het advies nutteloos. De adviezen van de accountant, collega-ondernemers, teeltadviseurs, onafhankelijke adviseurs en vruchtbaarheidsspecialisten scoren ook goed.

Weinig nuttige adviezen

Veel veehouders geven aan weinig te hebben aan de adviezen van de veehandelaar, de leverancier van teeltproducten, de agrarische bedrijfsverzorging en de leverancier van fokmateriaal.

Bron: www.veearts.nl