Geplaatst op: 12-5-2015

Symposium "Het varken als kachel"

De Nederlandse varkenshouderij staat voor de uitdaging om goed en betaalbaar vlees te produceren met minder voer, energie en geneesmiddelen. Tijdens het symposium “Het varken als kachel” draait alles om efficiënter gebruik van grondstoffen en energiebronnen, het verbeteren van diergezondheid en het beheersen van kosten. Het (her)gebruik van dierwarmte speelt hierin een centrale rol.
Han Swinkels manager VIC Sterksel zal deze dag optreden als dagvoorzitter.

Het symposium “Het varken als kachel” wordt georganiseerd door Inno+, ForFarmers en De Oosthof, op woensdag 27 mei 2015 van 13.30 tot 16.30 uur in "Van der Valk Hotel" in Apeldoorn. 
 
Wilt u deelnemen aan het symposium?
Geef u dan zo snel mogelijk op door op de volgende link te klikken. Aanmelden Symposium.
  
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Opgave is mogelijk t/m 22 mei 2015. 
Aan het symposium zijn géén kosten verbonden. 

Na aanmelding ontvangt u verdere informatie en een deelnamebevestiging. 
Mocht de link niet werken stuur dan een mail naar [email protected] en vermeld uw naam en het aantal deelnemers.


Winterproblemen, hittestress en ziekterisico's, het jaar rond optimaliseren van diergezondheid.

door:
Arjan Schuttert,
De Oosthof Samenwerkende dierenartspraktijken, Eibergen.
    
Winterproblemen, hittestress en ziekterisico's vergen veel van varkens.
Arjan Schuttert gaat in op de specifieke gezondheidsproblemen door het jaar heen. Hij laat zien dat klimaatproblemen dieren veel energie kosten. Wat is de invloed van hitte, kou- en tocht en een slecht klimaat op diergezondheid en gezondheidskosten? Arjan Schuttert geeft rekenvoorbeelden en komt met concrete adviezen voor kostenverlaging en een betere gezondheid.

 

 

 

 


Voerconversie verbeteren door het benutten van (dier)warmte.

door:
Ronald Scholten,
ForFarmers Hendrix, Lochem.
  
Voerconversie, stalklimaat en de temperatuur van (brij)voer zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een slecht klimaat kost energie en dus kostbaar voer.
Wat is de invloed van koud (brij)voer op de voerconversie en welke invloed heeft voorverwarmd voer op de verbetering ervan? Ronald Scholten gebruikt feiten en cijfers uit Agrovision en gaat in op het gebruik van (dier)warmte als oplossing voor een betere voerconversie.

 

 

 


Verbeterde voerconversie en diergezondheid door duurzame energie.

door:
Maurice Ortmans,
Inno+, Panningen.
    
Varkens produceren veel warmte die dagelijks, samen met de geventileerde lucht, uw stal verlaat. Inno+ ontwikkelde technieken waarmee u gratis dierwarmte terugwint en inzet om voer, binnenkomende lucht of vloeren te verwarmen. Maurice Ortmans geeft uitleg, komt met toepassingsmogelijkheden, concrete praktijkresulaten en geeft rekenvoor-beelden. Hij staat in het bijzonder stil bij het verbeteren van diergezondheid en voerconversie door het gebruik van betaalbare duurzame energie in de veehouderij.